Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

TransParent – Inicijativa za roditelje trans* i rodno varijantnih osoba

Inicijativu za roditelje trans* osoba udruge TransAid pokrenula je nekolicina entuzijastičnih majki i očeva koji poput Vas imaju trans* dijete te koji iz vlastitog iskustva znaju koliko mnogo energije, hrabrosti i strpljenja treba da ljubav prema djetetu poništi strah od predrasuda i osude društva te da se pronađu potrebne stručne informacije o transrodnosti i da kroz to uspiju razumjeti, podržati i pomoći svome djetetu na odgovarajući i pravovremeni način. Grupa je otvorenog tipa te prima nove članove i članice uz prethodnu najavu na broj mobitela 097 6687 267 ili na mail: transparentcroatia@gmail.com.

Uz voditeljicu i koordinatoricu grupe gđu. Sanju Stanojević, veliku podršku kako samoj ideji Inicijative za roditelje trans* osoba, tako i u kontinuiranom praćenju rada grupe sa stručnim informacijama i savjetima stoji vam na raspolaganju tim stručnjaka i stručnjakinja s višegodišnjim iskustvom u radu s trans* osobama te njihovim članovima obitelji: klinička psihologinja mr. spec. Iva Žegura, prim. dr. sc. Goran Arbanas i dipl. iur. Bojana Ivanišević.

Grupa njeguje vrijednosti povjerljivosti, etičnosti, humanizma te je otvorena za sve roditelje rodno-nenormativne, transrodne i transspolne djece kojima su potrebne informacije, stručna pomoć, podrška bez obzira imaju li malodobnu ili punoljetnu djecu. Grupa je otvorena i za roditelje interspolne djece, ali i za roditelje LGB djece s obzirom na potrebu postojanja sigurnog mjesta gdje se roditelji s povjerenjem mogu obratiti za savjet i podršku kako drugih koji se nose s različitošću svoje djece i svojih obitelji, tako i onih koji traže znanstveno utemeljene informacije o rodnome identitetu, seksualnoj orijentaciji, rodnoj disforiji, transspolnosti, rodnoj nekonformnosti, transrodnosti i interspolnosti.

Inicijativa za roditelje Trans Aida prepoznaje da postoje i sami roditelji koji su transrodni i transseksualni te je za podršku otvorena i ovoj skupini osoba i posebnim izazovima kojima se susreću.

Nadamo se da će TransParent Inicijativa postati rado posjećivano mjesto susreta, dijaloga, razmijene iskustava kako onih lijepih, tako i onih bolnih, informacija, spoznaja i saznanja, podrške i poticaja da onima koji su nam najmiliji i najranjiviji pružimo siguran put u njihovom istraživanju i življenju svog rodnog identiteta.

“Često se ponašamo kao da je nešto drugo vrjednije od naše djece, ali što?”