Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted on Nov 23, 2016 in TRANSavjetovanje

PODRŠKA RADNICAMA_IMA STUDENTSKOG CENTRA

Pismo podrške radništvu Studentskog centra u Zagrebu

Mi, lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne, interspolne i queer (LGBTIQ) osobe, napose LGBTIQ studenti_ce, ovim putem izražavamo punu podršku i solidarnost s radnicama i radnicima Studentskog centra.
Studentski centar jedna je od najvažnijih institucija koja zadovoljava potrebe studentske populacije, a LGBTIQ studenticama i studentima su usluge smještaja i prehrane, kao socijalno posebno marginaliziranoj skupini, uslijed gubitka podrške okoline, izrazito važne i često neophodne. Poštivanje i valoriziranje nečijega rada iskazuje se upravo u načinu na koje tretiramo one koji rade, a osiguravanje dostojnih uvjeta za rad najtemeljnijim su izrazom toga poštovanja.

Izrazito osuđujemo instrumentaliziranje potreba studenata_ica i njihove nemogućnosti pristupa uslugama Studentskog centra u svrhu osporavanja štrajka. U potpunosti podržavamo štrajk kao način borbe i najavljujemo bojkot usluga SC-a dok se zahtjevi radništva ne ispune. Nećemo podržati suprotstavljanje interesa studenata_ica interesima radništva, jer interesi radništva su i naši interesi.

Pozivamo upravu Studentskog centra i resorna ministarstva da što prije odgovore na radničke zahtjeve te da se njihova radnička prava zaštite potpisivanjem dogovorenog kolektivnog ugovora. Također, pozivamo kolege_ice studente_ice da se solidariziraju s radništvom, bojkotiraju usluge SC-a te se prema mogućnostima pridruže štrajku.

Trans Aid
LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta ‘AUT’
Zagreb Pride
LGBTIQ+ kolektiv za radnička i socijalna pitanja